Hieronnat/ Erikoishieronnat

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Erilaisilla tekniikoilla; mukaanlukien sivelyt, hankaukset ja pusertelut on tarkoitus mm. lievittää kipua rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu. Klassinen hieronnan voidaankin sanoa sopivan varsin monen ihmisen tarpeisiin.


Urheiluhieronnalla lievittään harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä sekä esimerkiksi työperäisiä selkäkipuja. Hieronnalla nopeutetaan harjoittelusta palautumista. Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää siten kilpailusuoritusta. Vammojen ennaltaehkäisy ja niiden nopeampi paraneminen luetaan myös urheiluhieronnan tavoitteisiin. Myös erilaiset passiiviset ja aktiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan.

Klassinen/Urheiluhieronta

  • 30 min
  • 45 min
  • 60 min
  • 90 min


Suklaahieronta 45min

Sarjakortit

  • 3x 30/45/60/90 min
  • 5x 30/45/60/90 min
  • 10x 30/45/60/90 min

Koko vartalon marmahieronta 85min

Ayurvedinen marmahieronta on kokonaisvaltainen hoito, joka tasapainoittaa kehoa ja mieltä. Hieronnassa käsitellään kehon marmoja eli akupisteitä erilaisin paineluin ja sivelyin. Tämä vapauttaa energiavirtausta kehossa ja laukaisee lihasjännityksiä. Tasapainoittaa kehon doshia (vata, pitta, kapha) ja stimuloi verenkiertoa, lymfakiertoa ja hermoston toimintaa. Hieronnassa käytettävä aromaterapeuttinen ja luontainen öljy valitaan tukemaan hoitoa. Hoidossa käsitellään koko keho ja öljy jätetään vaikuttamaan iholle. Marmahieronta on jokaisen omalle doshalle eli keho-mielityypille sopiva hieronta.

Intialainen päähieronta 60min 85min

Intialainen päähieronta on ihana tapa päästä rauhalliseen, virkistyneeseen, stressittömämpään oloon ja on näin ollen portti omaan itseen. Menetelmä pohjautuu vanhaan intialaiseen perinteeseen. Tekemääni intialaiseen päähierontaan olen lisännyt niskan, selän, hartioiden, olkavarsien, decolten, korvien sekä kasvojen hoidon. Intialainen päähieronta perustuu hellävaraiseen kosketukseen, jossa vuoron perään aktivoidaan ja rauhoitetaan kehoa. Kosketus stimuloi hermostoa ja on erittäin tärkeää henkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnillemme. Päähieronta laukaisee jännitystä ja parantaa näin hiusten kuntoa sekä lievittää stressistä johtuvia vaivoja. Niinpä siitä usein käytetäänkin nimitystä stressipesu. Erittäin hyvä myös migreeniin, päänsärkyyn, unettomuuteen, ahdistukseen, ennen tärkeitä tapahtumia kuten tenttiä, lihasten jännitystiloihin, korkeaan verenpaineeseen (stressin aiheuttamaan)...

Aromaterapia 60min 85min

Aromaterapiaa voi käyttää ylläpitämään ja vahvistamaan terveyttä ja hyvinvointia, tukemaan sairauden aikana sekä toipilasvaiheessa sekä ennaltaehkäisemään. Aromaterapia auttaa vapauttamaan fyysisiä, psyykkisiä ja tunnealueen jännityksiä. Aromaterapian tuoma syvä rentoutumisen tila vapauttaa hengityksen ja edesauttaa hermoston ja hormonaalisen toiminnan palautumista sisäisen tasapainon tilaan. Erityisen hyvin aromaterapia sopii stressivaivojen ja uupumuksen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, masennus- ja ahdistustilojen sekä paniikkihäiriön lievitykseen. Sitä voi käyttää myös kipujen ja jännitystilojen hoitoon (esim. niska-hartiaseutu, issias, jalkojen suonenvedot ja "levottomat jalat"), päänsäryn ja migreenin hoitoon, reuman ja fibromyalgian tukihoidoksi, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmiin, immuunipuolustuksen vahvistamiseen, unettomuus- ja nukkumisvaikeuksiin, aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen ja selluliitin hoitoon ja ihon ongelmiin.

Ayurvedinen kuumakivihieronta 60min 85min

HotStone -kuumakivihieronta on miellyttävän lämpöisillä kivillä tehtävä ihana, syvärentouttava, lihasjännityksiä laukaiseva ja energisoiva hemmotteluelämys. Kivet on kerätty valikoiduilta tuliperäisiltä alueilta, mistä johtuu kivien suuri mineraalipitoisuus. Luonnon muovaamina ne soveltuvat erinomaisesti rakenteellisesti, mm. sileyden ja muodon puolesta kehon käsittelyyn ja hoitoihin. Mineraalipitoisuutensa ansiosta kivet hoitavat ja ravitsevat ihoa. Kuumilla kivillä ja luomuöljyn avulla tehtävää kokokehonhierontaa on käytetty iät ja ajat vähentämään stressiä, helpottamaan kipua ja jäykkiä lihaksia, lisäksi hoito aktivoi kehon aineenvaihduntaa. Lämpö aiheuttaa verisuonten laajentumisen, mikä edistää lisää veren virtausta alueella, jossa lämpöä käytetään. Veren virtaus tuo happea ja ravinteita. Lämmöllä on rauhoittava vaikutus hermostoon ja tasapainottaa verenpaineen ja hengityksen nopeutta Hoito on hyvin syvärentouttava ja antaa kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta.

Tiibetiläinen äänimaljahoito n.60min

Kuvittele, miltä lammen pinta näyttää, kun heität veteen kiven. Kehosi reaktio on sama äänimaljahieronnassa. Kun hoitaja asettaa maljan vatsasi päälle ja napauttaa sitä hellästi iskimellä, ääni resonoi kaikkialla kehossasi. Se saa kehossasi olevan veden värähtelemään. Samalla ääni hieroo kehon yli 100 triljoonaa solua. Hoidossa käytetään kolmea metallista maljaa. Niiden lähettämällä värinällä hoidetaan mm. stressiä, unettomuutta, ahdistusta ja kehon jännitystiloja. Koska ääni ei mene jännittyneestä lihaksesta heti läpi, se resonoi kipukohdan ympärillä hellästi ja rentouttaa lihasta. Värähtely jatkuu noin viikon ajan. Soivat maljat häivyttävät tehokkaasti myös ahdistavat ajatukset. Tutkimuksissa on huomattu, että äänimaljahoidon aikana hoidettavan aivosähkökäyrä näyttää siltä kuin hän olisi unen ja valveen rajamailla. Noin 45 minuutin hoito vastaa kolmea tuntia syvää unta. Kun kehon jännitystilat poistuvat ja mieli rentoutuu, ihminen voi tarkkailla mitä itsessä tapahtuu. Värähtely saa aikaan sen, että pään sisäiset apinalaumat ovat hetken hiljaa. Äänimaljat hoitavat paitsi kehoa ja mieltä, myös sielua. Äänihieronta on yli 5 000 vuotta vanha intialainen hoitomuoto. Nepalissa uskotaan, että harmoniset äänet parantavat. Onhan kehosta yli 70 prosenttia vettä, jota pitkin ääni voi kulkea.

Koko kehon refleksologinen vyöhyketerapia 60min 85min

Refleksologia on koko kehon vyöhyketerapiaa. Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä useiden eri kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta, ei ainoastaan jalkateristä ja alaraajoista. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy esimerkiksi sääristä, reisistä, korvista, päälaelta ja jopa kielestä. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi. Vyöhyketerapia on erilaisten hieronta-, ja painelutekniikoiden käyttöä, viestit heijastekartoilta kulkevat varsinaiselle hoitoalueelle hermoratoja pitkin. Näin ollen vyöhyketerapiaa voidaan tehdä nopeuttamaan paranemista, vaikka heti leikkausten jälkeen koska ei ole tarvetta hieroa varsinaista kipukohtaa. Tarvittaessa hoitoon liitetään ruokavalio-, ja elämäntapamuutoksia. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.Ensimmäisellä hoitokerralla hoidan yleensä vain jaloista, jotta saat tuntuman hoitoon sekä minuun hoitajana ja saan kehostasi mahdollisimman paljon informaatiota seuraavia hoitokertoja varten. Ennen vyöhyketerapiaan tuloa ei saa tehdä jalkahoitoa, etteivät kallisarvoiset tiedot heijasteista katoaisi. En suosittele myöskään synteettisten voiteiden levittämistä juuri ennen hoitoon tuloa, koska aineenvaihdunnan vilkastuessa keho työntää niitä takaisin ulos, joka vaikeuttaa hieromista jalkaterien tullessa liukkaiksi.

hemmottele itseäsi rentouttavalla aromahieronnalla.

Lievitä lihasten kireyttä ja kiputiloja.