Hieronnat

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Erilaisilla tekniikoilla; mukaanlukien sivelyt, hankaukset ja pusertelut on tarkoitus mm. lievittää kipua, rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu. Klassinen hieronnan voidaankin sanoa sopivan varsin monen ihmisen tarpeisiin.

Urheiluhieronnalla lievittään harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä sekä esimerkiksi työperäisiä selkäkipuja. Hieronnalla nopeutetaan harjoittelusta palautumista. Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, aktivoida sekä edistää kilpailusuoritusta. Vammojen ennaltaehkäisy ja niiden nopeampi paraneminen luetaan myös urheiluhieronnan tavoitteisiin. Myös erilaiset passiiviset ja aktiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan.

Klassinen/Urheiluhieronta

  • 30 min
  • 45 min
  • 60 min
  • 90 min

Sarjakortit

3x 30/45/60/90 min
5x 30/45/60/90 min
10x 30/45/60/90 min
Suklaahieronta 45min

Faskiakäsittely

Lihasten faskiat eli lihaksia ympäröivät sidekudoskalvot ovat tärkeässä osassa niin liikkuvuuden kuin voimantuoton kannalta. Kalvojen liikkumattomuus ja kuivuus voivat aiheuttaa kiputiloja sekä virheasentoja. Faskioissa on useita kerroksia ja käsittelyssä lisätään niiden liukumista toisiinsa nähden. Tämä mm. lisää kalvojen välistä nesteytystä sekä vaikuttaa keskushermostoon palauttaen lihaksen toimintakykyä. Faskiakäsittelyssä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin. Fasciakäsittely on tehokas hoito myös jännevammojen kuntoutuksessa akuuttivaiheen jälkeen (esim. akillesjänteen repeämät).

Faskiakäsittelyn voi tehdä hieronnan yhteydessä, jolloin varattuun aikaan sisällytetään sekä hieronta että faskiakäsittely tai sen voi varata erikseen omana hoitona.

Faskiakäsittely

  • 30 min